​Εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στη Βιβλιοθήκη μας

Άλλη μία σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, και μαζί με αυτή έλαβαν τέλος και οι επισκέψεις των σχολείων στη Βιβλιοθήκη μας, οι οποίες τη γέμιζαν με ζωή, χαρά και αθωότητα όλον αυτόν τον καιρό.

Το σχολικό έτος 2022-2023, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου υποδέχτηκε στο χώρο της 70 επισκέψεις σχολείων. Πιο συγκεκριμένα: 34 τμήματα δημοτικών σχολείων, 18 τμήματα νηπιαγωγείων, 5 τμήματα γυμνασίου, 4 τμήματα λυκείου, 2 τμήματα του ΕΝΕΛΓΥΛ, το ΕΕΕΕΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, το σχολείο 2ης ευκαιρίας, το εσπερινό γυμνάσιο, το τμήμα βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ, 2 παιδικοί σταθμοί και 1 ΚΔΑΠ.

Συνολικά, πάνω από 1500 παιδιά με τη συνοδεία (περισσότερων από 120) εκπαιδευτικών, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον «κρυμμένο θησαυρό» της Βιβλιοθήκης και να εξερευνήσουν αυτόν το μαγικό κόσμο του βιβλίου που ανοιγόταν μπροστά τους. Τα χαμόγελα, οι ερωτήσεις και ο θαυμασμός των μικρών μας φίλων κατέκλυσαν το χώρο πολλάκις, θυμίζοντάς μας πως υπάρχει ακόμα ελπίδα αλλά και αρκετό ενδιαφέρον για εκείνη την ξεχασμένη και για κάποιους παρωχημένη, αλλά πάντα πολύτιμη και διαχρονική πηγή γνώσης: το βιβλίο!

Μέσα σε μια καθημερινότητα η οποία μοιραία έχει συνδέσει άρρηκτα τη ζωή των παιδιών μας με την τεχνολογία και τις ανέσεις της, απομακρύνοντάς τα απ’ τα βιβλία, ας τα μυήσουμε στον κόσμο της αναζήτησης και της δημιουργικής ανάγνωσης μέσω ενός δρόμου που ασπάζεται την εξέλιξη και προσαρμόζεται σε αυτήν, αλλά δεν ξεχνά την παράδοση και την αξία της.

Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που με τη συνεργασία τους σκόρπισαν αισιοδοξία στο χώρο μας, και ελπίζουμε η Βιβλιοθήκη να αποτελέσει για πολλά σχολεία ακόμα, έναν απαραίτητο προορισμό εκπαιδευτικών εκδρομών.
Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τη νέα σχολική χρονιά!

Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Μετάβαση στο περιεχόμενο