«Βιβλιοθήκες ενωμένες πάντα: γιορτή λήξης»

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2023, με θέμα «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ» έληξε με μία εκδήλωση που διεξήχθη στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου. Εισηγητές και εθελοντές υποστηρικτές των εργαστηρίων, οικοδεσπότες και συμμετέχοντες, γιορτάσαμε την επιτυχή ολοκλήρωση άλλη μιας ΚΕ, η οποία θα μείνει στη μνήμη μας ως μια μοναδική εμπειρία.
Αφού παρακολουθήσαμε ένα βίντεο/παρουσίαση όλων των δράσεων και των δημιουργιών που έφτιαξαν τα παιδιά  καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, αναγνώστηκαν από εθελοντές των δράσεων αποσπάσματα του παιδικού βιβλίου «Το γαϊτανάκι» (Ζωρζ Σαρή, 2014), το οποίο ήταν και το θέμα της καταληκτικής αυτής εκδήλωσης.
Την ανάγνωση διαδέχτηκε και ο χορός «Γαϊτανάκι», όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να «πλέξουν» το γαϊτανάκι, με τη βοήθεια της χορευτικής ομάδας του «Λυκείου των Ελληνίδων» και του δάσκαλου χορού κ. Γιάννη Ματζοράκη  (τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ) που πλαισίωσαν με μεγάλη χαρά και προθυμία αυτήν τη βραδιά. Δεν έλειψε φυσικά και η παρουσίαση διαφόρων παραδοσιακών χορών όλης της Ελλάδας από τους χορευτές μας, οι οποίοι αργότερα παρέσυραν το πλήθος, μικρούς και μεγάλους, σε ένα χορευτικό φινάλε.
Ευχαριστούμε θερμά  την εμψυχώτρια, Χρυσούλα Κορκού συντονίστρια λέσχης ανάγνωσης παιδικού βιβλίου, τις εθελόντριες,  Μαίρη Μοναχού, Δανάη Δρανδάκη και την Χρυσή  Τσικαλά, καθώς και τα παιδιά: Ναταλία Λιοδάκη, Λήδα Αρχοντάκη, Διονύση Δρανδάκη, Στέλιο Δημητρακάκη που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης.
 
Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Leave A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο