«Φανταστικές ιχνηλατήσεις»

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2023, με θέμα «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της ΖωΣτην τελευταία δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στη Βιβλιοθήκη μας έφτασε ένα κουτί γεμάτο ξεχωριστά αντικείμενα: ένα αρχαίο παπούτσι, χάρτες, ένας πολύχρωμος σπάγκος και φωτογραφίες από τα έργα του Chris Kenny.
Ξεκινήσαμε παίζοντας Bingo με αποσπάσματα των έργων των δύο συγγραφέων.  Έτσι σκεφτήκαμε πως τα παπούτσια μας προστατεύουν, μας ταξιδεύουν, μας ξεχωρίζουν και μας απομονώνουν. Βρήκαμε στους χάρτες τα μέρη που έζησαν και ζωντάνεψαν στα βιβλία τους οι δύο σπουδαίες συγγραφείς. Κόβοντας κομμάτια από τους ίδιους χάρτες φτιάξαμε τον δικό μας τρισδιάστατο χάρτη.
Στο τέλος μάθαμε με ενθουσιασμό να λέμε ιστορίες με σπάγκο, φτιάχνοντας φλιτζάνια, τον πύργο του Άιφελ, μαγικά σκουπόξυλα και σκάλες. Τα βιβλία μας ταξίδεψαν στο χθες και στο σήμερα και μας θύμισαν πως μέσα από τις σελίδες τους μπορούμε να φτάσουμε ξυπόλυτοι ως την άκρη του κόσμου.
Θερμές ευχαριστίες στην εμψυχώτρια, Χρυσούλα Κορκού συντονίστρια λέσχης ανάγνωσης παιδικού βιβλίου, καθώς και στις εθελόντριες,  Μαίρη Μοναχού και Δανάη Δρανδάκη.
 
 
Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Leave A Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο